FM 2011 Transfers

Στο Football Manager 2011 τα δεδομένα αλλάζουν και οι μεταγραφές γίνονται πλέον πιο ρεαλιστικά, καθώς στο κόλπο μπλέκουν και οι ατζέντηδες. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει στα θέματα μεταγραφών με τα νέα δεδομένα.






Ύπαρξη ή μη ατζέντη
Αν ένας παίκτης δεν έχει ατζέντη τότε στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει και η λεγόμενη "μίζα" του ατζέντη. Δηλαδή πληρώνετε μόνο το Signing on fee στον παίκτη.

Αν δεν σας θέλει, δεν σας μιλάει
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Football Manager, αν ένας παίκτης ή ένας coach δεν θέλει να έρθει σε εσάς, τότε δεν σας μιλάει καν. Αυτό σας σώζει από πολύτιμο χρόνο. Βέβαια μακάρι να γνώριζε και το staff σας ποιοι σας γουστάρουν και ποιοι όχι. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου δυστυχώς σας προτείνουν παίκτες ή staff και τα άτομα αυτά δεν επιθυμούν να έρθουν.

Βρείτε με τη μία πόσα θέλει
Οι διαπραγματεύσεις αυτή τη φορά γίνονται μία κι έξω κι αυτό επίσης σας σώζει από πολύτιμο χρόνο. Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πόσα θέλει ο παίκτης, τότε πολύ απλά προσφέρετέ του ένα αστείο ποσό. Αμέσως, ο ίδιος (ή ο ατζέντης του) θα σας πει το minimum ποσό που θέλει. Αν δεν ενδιαφέρεται κανένας άλλος σύλλογος τότε επιλέγετε αυτό το minimum ποσό και καταθέτετε την προσφορά σας. Μην δώσετε ιδιαίτερη βάση στα bonus, για την ακρίβεια προσπαθήστε να αποφύγετε μελλοντικά bonus για να εξοικονομίσετε χρήματα. Ούτως ή άλλως, αν δεν τον καλύπτετε στο minimum του μισθού του τότε δεν θα δεχτεί κι ας του τάξετε όσα bonus θέλετε.

Ανεβάστε το όριο μισθού
Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να του προσφέρετε τον μισθό που θέλει, βεβαιωθείτε πρώτα ότι στο "Squad Status" επιλέξατε τον ανώτερο ρόλο (π.χ. Key Player) και μετά ξαναπροσπαθήστε. Αν πάλι τα χρήματα δεν σας φτάνουν τότε πουλήστε παίκτες σε ηλικία 30+ και με υψηλά συμβόλαια. Π.χ. στον Παναθηναϊκό μπορείτε να πουλήσετε τον Gilberto Silva και τον Sydney Govou. Ποιος ο λόγος να τους κρατάτε όταν μπορείτε να τους πουλήσετε, να κονομήσετε και να φέρετε νεαρούς παίκτες με τα ίδια στατιστικά και μικρότερους μισθούς. Επιπλέον, θα μπορέσετε έτσι να ανεβάσετε το όριο μισθών στην ομάδα σας. Αν παρόλα αυτά δεν φτάσει ούτε αυτή η μέθοδος και καίγεστε να κλείσετε παίκτη που ζητάει πολλά, τότε απ' το μενού Ομάδα/Boardroom, αυξομειώστε το μπάτζετ σας εκεί που θέλετε, αφαιρώντας χρήματα απ' το υπόλοιπο (Transfer Budget) και προσθέτοντάς τα στο μπάτζετ μισθών (Payroll Budget).

Μην πατάτε το Exit Talks
Ότι κι αν γίνει στις συζητήσεις σας με κάποιον ελεύθερο παίκτη ή staff , αν τα βρείτε σκούρα τότε μην πατήσετε το άσπρο κουμπάκι "Exit Talks". Μπορείτε να το κάνετε αν δεν έχει προηγηθεί πρόταση προς ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε πίσω στις διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα. Έτσι, αν ο παίκτης είναι περιζήτητος, τότε θα μιλήσει μαζί του άλλη ομάδα και θα τον κλαίτε πριν την ώρα του. Ισχύει φυσικά το κλασικό κόλπο, όπου μπορείτε να προσφέρετε π.χ. 99 εκατομμύρια ευρώ σε παίκτη, να συμφωνήσετε και μετά να ακυρώσετε την μεταγραφή. Με αυτή τη μέθοδο κρατάτε για αρκετό καιρό τα ταλέντα που θέλετε μακριά απ' τα νύχια των μεγάλων ομάδων.

Προσοχή στο Staff
Όποιον κι αν προσλάβετε, από scout μέχρι coach, οι απαιτήσεις τους θα είναι ένα τσουβάλι λεφτά. Εδώ προσφέρετε πενιχρά ποσά (π.χ. 300 ευρώ/εβδομάδα) και στη συνέχεια δώστε του ένα μισθό με τα minimum χρήματα που θα ζητήσει.

Ενδεικτικό Staff για Superleague: Otto Baric, Roberto Negrisolo, Paun Winsper, Andy Renshaw, Andrea Pastorello, Roberto Baggio.

Free Transfer
Αγοράστε παίκτες ευγνωσμένης αξίας από την ελεύθερη αγορά. Αν δεν σας βγουν τότε μπορείτε να τους πουλήσετε κατευθείαν και να ρευστοποιήσετε (κλασικό "cheat" αλλά νομιμότατο. Αν ξέρετε τι αγοράζετε τότε αποδίδει).

Πώληση παικτών και αγορά νέων ταλέντων
Προσπαθήστε να πουλήσετε τους παίκτες που δε χρειάζεστε. Όσοι είναι από 30 και πάνω ή όσοι έχουν χαμηλά στατιστικά και λίγες δυνατότητες εξέλιξης δεν αξίζουν. Αρχικά προσπαθήστε να τους πουλήσετε έως και 500Κ πάνω από την αξία τους. Κάντε Offer to Clubs. Αν δεν δείτε ενδιαφέρον, τότε μετά από 2-3 ημέρες αρχίστε να ρίχνετε την τιμή, έως ότου να πουλήσετε. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε το "Unavailable for Loan", διαφορετικά θα σας πρίξουν στις προτάσεις δανεισμού. Τέλος, το "μαζικό ξήλωμα" ακόμα ισχύει. Προσωπικά στον Παναθηναϊκό κρατάω μόνο Boumsong, Κατσουράνη, Νίνη, Simao, Leto, Σεϊταρίδη και Cisse. Η "χημεία" της ομάδας δεν χαλάει, αρκεί να ξέρετε να κάνετε σωστές μεταγραφές.

Ενδεικτικές μεταγραφές παικτών που έρχονται Superleague:
GK: Enyeama, Dida
D L: Marco Calderoni / D C: Roderick Miranda (D C)
M C: Milan Badelj, Torric Jebrin, Tomas Horava
ST: Ahmed Khalil

Τέλος, θα κλείσω με το βασικότερο. Μην διστάζετε να κάνετε πολλές μεταγραφές. Ειδικά στις ελληνικές ομάδες είναι άκρως απαραίτητες. Κυνηγήστε ταλέντα σε τιμή ευκαιρίας και αποφύγετε παίκτες από 29 και πάνω, εκτός κι αν είναι ελεύθεροι και με μικρές απαιτήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου