FM 2011 Training

Η προπόνηση στο Football Manager είναι ο σημαντικότερος τομέας στο παιχνίδι, μαζί φυσικά με το scouting. Στην προπόνηση και στις μεταγραφές πρέπει να κάνετε τις επιλογές σας από την πρώτη κιόλας ημέρα και να σκέφτεστε πάρα πολύ πριν πατήσετε το πρώτο Continue. Τα αποτελέσματα της προπόνησης φαίνονται ακόμη περισσότερο σε μεσαίες ομάδες (επιπέδου Superleague) ή σε ερασιτεχνικά σωματεία, εκεί όπου οι παίκτες έχουν μεγαλύτερες ελλείψεις από τους αντίστοιχους παγκόσμιας κλάσης.

Πρώτες κινήσεις



Πριν καν ορίσετε τα προγράμματα προπόνησης, φροντίστε ώστε να αγοράσετε τους καλύτερους δυνατούς coaches για την ομάδα σας. Κάθε διοίκηση επιτρέπει έναν ορισμένο αριθμό γυμναστών. Απ’ την άλλη, εσείς θα πρέπει να ορίσετε έναν coach σε κάθε άσκηση ομαδικής προπόνησης, για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα (περισσότερα αστεράκια σημαίνει καλύτερη απόδοση). Επομένως, αναπόφευκτα θα αναγκαστείτε ακόμα και να απολύσετε παλιούς γυμναστές με Mutual Termination (καθότι η ανανέωση συμβολαίου μέχρι το προσεχές καλοκαίρι πλέον «δεν πιάνει»), ακόμα και αυτούς της ομάδας νέων που έχουν και χαμηλότερα στατιστικά.



Μερικές προτάσεις ελεύθερων προπονητών είναι οι παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα ονόματα της λίστας έρχονται μόνο σε top συλλόγους. Θυμηθείτε επίσης να πάρετε όσο το δυνατόν καλύτερους φυσιοθεραπευτές, ώστε να γλιτώσετε από τραυματισμούς και να μειώσετε την περίοδο αποθεραπείας:

Coaches
Valter Di Salvo
Carlos Queiroz
Marco Rota
Gianpiero Ventrone
Manuel Delgado Meco
Johan Neeskens
Steve Clarke
Toni Ruiz
Mario Palazzi
Patrice Bergues
Anfel Felix
Steve Walford

Goalkeeping Coaches
Nello Malizia
William Vecchi
Roberto Negrisolo
Eduardo Basigalup
Michelangelo Rampulla
Tony Coton (+Assistant Manager)
Pedro Jaro
Oliver Reck
Ludek Miklosko
Harald Schumacher
Jozef Mynarczyk
Silvano De Lucia
Jim Blyth

Fitness Coaches
Claudio Gaudino
Francisco Ayestaran
Paul Winsper
Moracy Sant’Anna
Gian Nicola Bisciotti
Jens Bangsbo

Youth Coaches
Andy Renshaw
John Owens
Edorta Murua

Physios
Lidio Toledo
Marco Frigerio
William Tillson
Rodolfo Tavana
Jean Pierre Meersseman
Rodolfo Moura
Ernesto Alicicco
Pete Friar
Paul Ferris
Mark Browes
Sabino Padilla
Mike Banks

Πέρα από ελεύθερες λύσεις, αν δεν βρίσκετε εύκολα γυμναστή απ’ την ελεύθερη αγορά, τότε κυνηγήστε και staff με υψηλά stats σε συλλόγους όπου το compensation fee μπορεί να είναι χαμηλό (π.χ. κάτω από 100.000 ευρώ). Πάντα εφόσον τα οικονομικά σας το αντέχουν. Αν δηλαδή έχετε transfer budget κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ, τότε θα είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε με ελεύθερες λύσεις.

Μετά από την πρόσληψη προπονητών και την απόλυση των λιγότερο ικανών μελών του staff, μην ξεχνάτε να ελέγχετε το επίπεδο των training facilities του συλλόγου σας. Από το Μενού προπονητή/Boardroom/Interact with board/Make board request/Facilities/Training Facilities, ζητήστε από την πρώτη ημέρα καλύτερες εγκαταστάσεις. Αν η διοίκηση σας το αρνηθεί τότε μην επιμείνετε. Απλά επιστρέψτε τον Ιούλιο της επόμενης σεζόν και αιτηθείτε ξανά το ίδιο.

Προγράμματα προπόνησης
Η Sports Interactive έκανε μία σωστή σκέψη, χωρίζοντας τους παίκτες σε προγράμματα προπόνησης, ανάλογα με την θέση τους. Παρόλα αυτά, τα προγράμματα αυτά θα μπορούσαν να επικεντρώνονται περισσότερο στα απαραίτητα χαρακτηριστικά θέσης κάθε παίκτη. Δημιούργησα και φέτος μία σειρά από προγράμματα προπόνησης. Κάντε κλικ εδώ για Download.

Στο ξεκίνημα της σεζόν καλό θα είναι να ξεκινήσετε με ένα Pre-Season πρόγραμμα, δίνοντας μεγαλύτερη βάση σε Strength και Aerobic. Όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, χωρίστε τους παίκτες σας σε θέσεις, ανάλογα με τα παραπάνω προγράμματα σε Goalkeepers, Defenders, Defensive Midfielders, Attacking Midfielders και Strikers. Από το μενού Coaches, μην ξεχνάτε πάντοτε να τσεκάρετε τις αρμοδιότητες των προπονητών σας. Προσπαθήστε να έχετε έναν προπονητή σε κάθε άσκηση (ή σε δύο ασκήσεις αν δεν μπορείτε να καλύψετε τον αριθμό) και προσπαθείτε διαρκώς να αυξήσετε τα αστεράκια απόδοσης των coaches στην προπόνηση, με την πρόσληψη νέων coaches.

Για την ατομική προπόνηση κάθε παίκτη, επιλέξτε όλους τους παίκτες σας έναν προς έναν και πηγαίντε στο μενού "Training" του προφίλ του. Από εκεί επιλέξτε το "Individual Training Focus". Εκεί βάζετε το χαρακτηριστικό που θέλετε ο παίκτης σας να βελτιώσει. Στους επιθετικούς για παράδειγμα επιλέγετε το Finishing ή το Long Shots, στους αμυντικούς τα Tackling, Marking ή Positioning και στους μέσους έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών ανάλογα με την θέση τους. Όλα αυτά είναι γενικές οδηγίες. Γιατί αν κάποιος παίκτης έχει σοβαρό μειονέκτημα (π.χ. υστερεί σε Heading & Jumping λόγω ύψους) τότε αυτό είναι το πρώτο σημείο που θα πρέπει να δώσετε βάση.

2 σχόλια:

houzouris είπε...

egw re file exw celta kai to staff apoteleitai apo 4 youth
enan fitness enan gk 4 physio kai 6 scouts ... Oloi einai gia ta skylia
Coaches kanonikous den exei to team kai exw 1.000 per week contract, kaneis dn erxetai
ti borw na kanw ??

Stheo είπε...

des poio fthines luseis gia staff...kane search gia coaches apo jobs-job search...i pane sto staff search gia na breis coaches...

Δημοσίευση σχολίου